Kulutusluotto – Studiochinese

Käyttöluotot ja kulutusluotot

Kulutusluotto suureen lainatarpeeseen

Kaikille meille tulee joskus elämässä eteen sellaisia tilanteita, joissa rahat eivät millään tahdo riittää kaikkiin menoihin ja hankintoihin. Nykyään tällaiseen ongelmaan on kuitenkin onneksi olemassa helppo ja nopea ratkaisu – nimittäin pikavippi. Pikavipit ovat pieniä ja lyhytaikaisia kulutusluottoja, joita tarjotaan netistä ilman vakuuksia tai takaajia. Suomessa vippejä on ollut tarjolla vuodesta 2005 saakka.

Kuten sanottu, ovat pikalainat pieniä luottoja, ja suurin markkinoilla tarjolla oleva pikalaina on 2000 euron suuruinen. Keskimääräinen suomalaisten ottama vippi on kuitenkin vain reilu 200 euroa. Joskus lainatarve voi kuitenkin olla niin suuri, että edes 2000 euron laina ei riitä. Tällöin on saatava jostakin kulutusluotto ilman vakuuksia tai takaajia.

Vaikka myös pikavipit ovat kulutusluottoja, tarkoitetaan kulutusluotolla tai käyttöluotolla yleensä kuitenkin puhekielessä noin 500-10000 euron suuruista, joko vakuudellista tai vakuudetonta luottoa. Suuriin, noin 10000 euron suuruisiin kulutusluottoihin vaaditaan yleensä jotakin lainan vakuudeksi, mutta kyllä nykyään on täysin mahdollista hakea esimerkiksi 6000 euron käyttöluotto ilman vakuuksia.

Monille on jostain syystä, luultavasti median ansiosta, muodostunut sellainen käsitys että netistä haettavat kulutusluotot olisivat selkeästi pankkien tarjoamia vastaavia luottoja kalliimpia, mutta tämä ei pidä paikkaansa. Esimerkiksi netistä haettavat pikalainat ovat jopa selkäesti edullisempia, kuin pankkien tarjoamat saman suuruiset käyttöluotot.

On toki selvää, että kun lainoja tarjoavia palveluita on jo niin paljon kuin niitä nyt on, on niiden välillä ajoittain jopa huomattavia hintaheittoja. Tähänkin ongelmaan on kuitenkin nykyään helppo ratkaisu – nimittäin netistä löytyvät lainavertailut. Näiden lainavertailujen käyttäminen on kuluttajille täysin ilmaista, sillä lainavertailut saavat pienet tulonsa palveluilta, joista kuluttajat hakevat lainaa.

Lainavertailut eivät siis kuitenkaan ole mitään mainospalveluita, vaan täysin puolueettomia lainojen vertailijoita. Luottovertailuissa on vertailtuna vain luotettavimpien lainantarjoajien tarjoamat lainat, joten voit valita niistä minkä tahansa vaihtoehdon ja hakea sen turvallisin mielin. Aina edullisin luotto ei ole välttämättä kaikille se paras vaihtoehto, sillä esimerkiksi kuukausittaisten takaisinmaksuerien suuruus voi olla ratkaiseva tekijä lainaa valittaessa.

Monet hakevat kulutusluottoa netistä pankkien sijaan myös sen takia, että netissä toimivat kulutusluottopalvelut ovat selkeästi pankkeja nopeampia. Osasta netissä toimivista kulutusluottopalveluista on mahdollista saada rahat tilille jopa noin 15 minuutissa, kun taas pankeista lainaa haettaessa pelkkää luottopäätöstä voi joutua odottelemaan jopa useita viikkoja.
Koska lainat on mahdollista saada niin nopeasti, sopivat ne erinomaisesti myös yllättävien menojen hoitamiseen esimerkiksi auton hajotessa. Toki monet hakevat lainaa myös suunniteltuihin menoihin, kuten ulkomaanmatkan rahoittamiseen tai asunnon remontoimiseen.

Comments are closed.