Kulutusluotto – Studiochinese

Käyttöluotot ja kulutusluotot

Pikalaina pelastaa yllättävissä tilanteissa

Pikalaina tarkoittaa käytännössä nopeasti saatavaa rahaa. Voit hakea helposti lainaa netistä aina muutamista euroista useisiin tuhansiin euroihin, joten voit hakea pikalainaa lähes minkälaiseen tarpeeseen tahansa. Saat vipillesi maksuaikaa muutamista päivistä useisiin kuukausiin, joten voit maksaa lainasi takaisin juuri niin nopeasti, kuin kuukausittainen budjettisi sallii.

Pikavippi on nopean saatavuutensa ansiosta erinomainen vaihtoehto yllättävän rahantarpeen iskiessä. Suurimmat vippipalvelut tarjoavat erittäin edullisia lainoja, mutta koska palveluita on todella paljon, tarjoaa osa palveluista tietysti myös hieman kalliimpia vaihtoehtoja. Jotta saisit aina edullisimman mahdollisen lainan, kannattaa sinun vertailla vipit ennen niiden hakemista vertailuun tarkoitetulla pikavippivertailusivustolla.

Pikavippivertailut ovat täysin puolueettomia, joten saat niistä aina rehellistä tietoa lainojen hinnoista ja kuluista, joita lainapalvelut eivät välttämättä ilmoita kovin näkyvästi. Tällaisia kuluja, joita palvelut eivät ilmoita kovin näkyvästi, kutsutaan piilokuluiksi. Piilokuluja voi tulla mm. hakemuskuluista, sekä lainan avausmaksusta, jota muutamat palvelut veloittavat pankkien tapaan.

Pikavippivertailuissa on kuitenkin yleensä kerrottu myös tällaisista piilokuluista, joten selviät niistä helposti käyttämällä vippivertailua. Vaikka todelliset vuosikorot antavat pikavipeistä sellaisen kuvan, että ne olisivat törkeän kalliita, eivät ne sitä todellisuudessa kuitenkaan ole. Pikavipeille tulee kuluja keskimäärin noin neljäsosa alkuperäisestä lainapääomasta, eli esimerkiksi 100 euron vippi kustantaa keskimäärin 125 euroa.

25 euron kulut 100 euron lainalle eivät ole kalliit, mutta kyseisen lainan todellinen vuosikorko olisi silti yli 1400 prosenttia. Syy siihen, miksi todellinen vuosikorko on mitä on, on todellisen vuosikoron kohtuuton laskentakaava. Jos ottaisi esimerkiksi 100 euroa lainaa yhden päivän maksuajalla, ja kulut olisivat yhden euron, olisi todellinen vuosikorko käytössä olevalla kaavalla laskettuna hieman yli 3600 prosenttia. Kumpi siis on kohtuuton, kulu vai laskentakaava?

Pikavippejä on myös syytetty siitä, että ne aiheuttaisivat ylivelkaantumisia nuorille kuluttajille. On sanottu, että käräjäoikeuden velkomustuomiot ovat lisääntyneet selvästi pikavippien tulon myötä, mikä tuntuu ihmeelliseltä, sillä tilastotietojen mukaan alle yksi prosentti käräjäoikeudessa merkattavista maksuhäiriömerkinnöistä aiheutuu pikavipeistä.

Yhteenvetona pikavipeistä voitaisiin sanoa, että vippi on tällä hetkellä tarjolla olevista lainavaihtoehdoista kaikkein kätevin. Vippipalvelut tarjoavat lainaa ilman vakuuksia tai muuta turhaa byrokratiaa, jonka ansiosta lainojen hakeminen on erittäin helppoa ja vaivatonta. Muutama vippipalvelu tarjoaa uusille asiakkailleen jopa täysin ilmaista lainaa, joten jos et ole ennen ottanut pikalainaa, ei sen kokeileminen tule ainakaan kalliiksi.

Comments are closed.